Cristian CONSTANTINESCU despre modificarile normei RCA: Daca ASF vrea sa reduca primele de asigurare, de ce ia masuri total contrarii?

altele

“2014 a fost un an relativ dificil. Din punctul meu de vedere, ca spectator, lucrurile sunt departe de a merge intr-o directie normala”, a declarat Cristian CONSTANTINESCU, fostul Presedinte al UNSAR si Director General al ALLIANZ-TIRIAC, in cadrul XPRIMM Forecast Meeting.

“ASF e departe de a produce ce asteptam sa produca. Schimbarile preconizate nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor si sunt mult prea multe balbe. Nu am primit raspunsul la intrebarea ‘In baza carei legi functioneaza ASTRA?’ si nu numai ea. Inconsistenta decizionala si toate balbele legate de brokeri se vad cu ochiul liber”, a subliniat acesta.

Referitor la ultima modificare a normei RCA, fostul Presedinte al ALLIANZ-TIRIAC a precizat ca aceasta trebuia modificata mult mai consistent. “Prevederea care obliga societatea sa isi acopere obligatiile asumate din prima de asigurare era oricum egala cu zero: in primul rand, nu putea fi controlata si, in al doilea rand, nu exista nicio penalitate. Ce nu inteleg este anularea prevederii care limita nivelul facturilor pe care anumite service-uri le pot prezenta societatilor de asigurare si toata lumea stie ca in foarte multe cazuri sunt de doua, chiar trei ori cat o factura de reprezentanta. Acesta este un pas foarte mare inapoi, facut fara ca cineva din ASF sa aiba curiozitatea sa studieze, analizand piata de asigurari, cam care este impactul in bani, in dauna medie, al facturilor de la aceste service-uri. In conditiile acestea, nu m-ar surprinde ca CEETAR sa apara”.

“Ma intreb: daca ASF, la nivel declarativ vrea sa reduca primele de asigurare si presiunea pe cumparatorul de asigurari, de ce ia masuri total contrarii care vor duce la o crestere [n. red. a tarifelor] si nu la scadere?”

Mai mult, Cristian CONSTANTINESCU a calificat drept “aberante” declaratiile unor inalti reprezentanti din ASF “cum ca ar urma sa fie verificate societatile de asigurari si amendate pentru abuzurile unor niveluri de prima. ASF n-are absolut nicio baza legala pe care sa fundamenteze un asemenea demers”.

“De aceea, este foarte greu de facut o prognoza cu privire la ce se va intampla cu piata de asigurari in 2015 inainte de a avea o imagine mai clara asupra a ce va face ASF in 2015″, a incheiat Cristian CONSTANTINESCU.

 

Articol preluat de la adresa:

http://1asig.ro/Cristian-CONSTANTINESCU-despre-modificarile-aduse-normei-RCA-Daca-ASF-vrea-sa-reduca-primele-de-asigurare-de-ce-ia-masuri-total-contrarii-articol-2,3,100-50661.htm

FacebookGoogle+LinkedInShare

Adauga parerea ta.